Pieniä hankintoja pikkumiehelle

on

Ihan raskauden alusta saakka on pitänyt malttaa mielensä, sillä kovastihan olisi tehnyt mieli tehdä jos minkälaista hankintaa vauvalle. Ensimmäisen ultran jälkeen uskalsi edes alkaa miettiä vauvatarvikkeiden hankintaa tosissaan, mutta emme juuri silloinkaan hankkineet vielä mitään. Laitoin tuolloin kuitenkin Vauva -lehden tilaukseen ja ostin pari kirjaa. Yhteiseksi luettavaksi ostin Suomalaisen vauvakirjan ja miehelleni luettavaksi Jari Sinkkosen kirjan Isäksi ensi kertaa. Mieheni onneksi pitää paljon lukemisesta ja kehui tuotakin kirjaa hyväksi. Luin lopulta itsekin kyseisen kirjan ja suosittelen kyllä kaikille äideillekin! Kirja kertoo isyydestä, sen tuomista muutoksista miehessä ja isien tärkeydestä. ❤

DSC_4356.jpg

Muiden hankintojen osalta maltoin mieleni rakenneultraan saakka. Tuon jälkeen menimmekin heti mieheni kanssa käymään Lastentarvike -liikkeessä katselemassa turvakaukaloja ja lastenvaunuja. Turvakaukaloa ja lastenvaunuja emme vielä kuitenkaan tuolloin ostaneet, mutta vertailua ja harkintaa olemme tapamme mukaan tehneet. Lastenvaunuissa miellyin kovasti Emmaljungan Super Vikingeihin, joten niitä etsinkin tovin jos löytäisin käytettyinä hyväkuntoiset edullisemmin kuin liikkeestä uutena ostettuna. Facebookista Emmaljungan kirppikseltä tärppäsikin viime vuoden runko ja pari vuotta vanha vaunukoppa puolet halvemmalla kuin uutena liikkeestä. Ainakin alustavasti olisi siis kaupat tehty niistä ja ensiviikolla luultavasti saamme ne kotiinkin saakka. 🙂

Koska sukupuoli kävi selkeästi ilmi ultrassa (vaikka ikinä se ei tietenkään ole 100% varma), kävimme tietysti myös ostamassa ensimmäiset vaatekappaleet meidän pikkumiehellemme. Niissäkin on toki pitänyt malttaa mielensä, sillä äitiyspaketistakin tuli myös muutama vaate, sain ystävältäni pieniä vauvanvaatteita ja saamme myös siskonpojan vaatteita, joten kovin suurta tarvetta ihan pikkuisille vaatteille tuskin on. Mutta olisihan niitä niin ihania vaihtoehtoja, että täytyyhän sitä edes muutama ostaa ihan itse. KappAhlin Newbie -mallisto on oma suosikkini, joten sieltä lähti muutama vaatekappale matkaan. ❤ Materiaalikin on vaatteissa 100% puuvillaa ja niin pehmeän tuntuista! Ja niin ihania maanläheisiä sävyjä!

Miehen kanssa jo pidimmekin pyykkipäivän ja silitimme vauvan vaatteita valmiiksi lipastoon.

Tikkusin myös vauvan myssyn ja pikkuruiset tumput Novitan Baby Wool langasta. Samasta langasta äitini virkkasi vauvalle myös pienen peiton. Pastellivärien ystävänä mintunvihreä ja vaaleanpunainen sopivat peittoon mitä söpöimmin.
Kaverin siskolta ostimme käytettynä vauvalle myös kehdon, joka sopii sitten loistavasti meidän pieneen makkariimme vauvan ensisängyksi. Kehtoa on myös helppo siirrellä välillä vaikka olkkariinkin päikkäreitä varten. Kehtoon hankin vauvalle aivan ihastuttavan vaaleanharmaan unipesän pitsireunoineen!
Vauvan huoneeseen täytyy vielä hankkia oma pinnasänky, mutta sitäkin olemme etsineet käytettynä.
Näitä isompia hankintoja lukuunottamatta onkin sitten enää niitä pienempiä juttuja,
jotka nekin ovat kyllä hyvin tarpeellisia. Joitakin tällaisia pienempiä juttuja kokosin miehelleni isyyspakkaukseen, sillä olihan iskänkin saatava oma pakettinsa. En tiedä tosin kuinka reilua on, että äitiyspakkauksessa on äitiä hemmoteltu siteillä ja nännivoiteella, kun taas isin versiossa oli mm. suklaata ja olutta… 😀

Pikkuhiljaa tässä siis ollaan pienokaiselle pesää rakenneltu. ❤ Itseäni ahdistaa kaikki keskeneräiset projektit ja haluaisinkin saada kaiken valmiiksi aivan heti. Olisihan se nimittäin ihanaa, ettei sitten ihan loppuraskaudessa tarvitse stressata hankinnoista vaan kaikki olisi valmiina ennen vauvan saapumista. Sitten voisikin vain odotella kaikessa rauhassa ja lepäillä ennen suurta elämänmuutosta.

maha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s