Yhteistyö kätilöopiskelijan kanssa

on

Ihastelen jatkuvasti instagramissa erilaisia vastasyntyneenkuvia, missä he ovat suloisesti kapaloituja täydessä unessa. Itse olen nuoresta saakka toiminut hyvin paljon lasten parissa, mutta silti hyvin harvoin pääsen käsittelemään ihan kunnolla vastasyntynyttä. Olen muutaman kerran kuvannut vastasyntyneestä kuvia, mutta pakko myöntää, että noissa tilanteissa olen kokenut aina suurta arkuutta vauvan käsittelyssä. Haaveenani olisi, että pystyisin jonain päivänä tarjota asiakkailleni vastasyntyneen kuvauksen, missä vanhemmat voisivat ottaa hetken aikaa ihan rennosti, juoda vaikka kupposen kahvia ja minä hoitaisin vauvan käsittelyn.

Oikeastaan oli mieheni idea siis ottaa yhteyttä Jyväskylän ammattikorkeakouluun ja kysellä olisiko kätilöopiskelijoilla mielenkiintoa järjestää minulle pienen ”vastasyntyneen käsittely” -kurssin. Ideasta innostuneena laitoin sähköpostia kätilöiden opettajalle ja heti seuraavana päivänä sainkin jo vastauksen eräältä kiinnostuneelta opiskelijalta. Mikä mahtavinta, tällä opiskelijalla oli itsellään laskettu aika parin viikon kuluttua. Meidän ei siis tarvitsisi harjoitella käsittelyä ja kapalointia nukella vaan saisin harjoitella hänen pienokaisellaan. ❤

Tutustuin alkuun erilaisiin materiaaleihin vastasyntyneistä ja katselin videoita. Teoriatieto siitä kuinka vauvoja käsitellään minulla olikin kyllä jo hallussa, mutta kaipasin nimenomaan varmuutta käsittelyssä. Ettei tarvitsisi pelätä niiden menevän rikki.
Vierailin ensin tämän perheen luona vauvan synnyttyä ja vietin vain rauhassa aikaa äidin ja vauvan kanssa perushoitotilanteissa. Harjoittelimme myös kapalointia ja vauvan asettelua. Juttelimme siitä mitä kannattaisi huomioida vauvan saapuessa kuvaukseen.

”Kurssin” päätteeksi äiti ja vauva tulivat luokseni kuvaukseen ja sain käsitellä vauvaa omalla tavallani opittujen oppien mukaan. Ja hyvinhän se sujui! Sain kehuja varmoista otteistani ja erityisesti lempeästä ja rauhallisesta asenteestani. Enpä malta odottaa seuraavaa pienen pientä asiakastani, jonka kanssa pääsen näitä oppeja nyt käyttämään. 🙂

Tämä oli kyllä mahtava tilaisuus ja oli jälleen kerran ihana tutustua tähän ihanaan perheeseen. Tässä työssä nimenomaan rakastan sitä, että saan kohdata ja tutustua uusiin ihmisiin.
Kiitos! ❤

Kiitos myös Jyväskylän ammattikorkeakoululle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s