Vuosi 2016 kuvina

on

Tammikuu on jo pitkällä, mutta aina voi hieman katsella valokuvia menneeltä vuodelta ja muistella mitä kaikkea tulikaan oikein tehtyä.

DSC_0052.jpg

Vuosi 2016 alkoi Oittaalla -25 asteen pakkasessa ihanan ystäväni ja entisen opettajaparini kanssa. Olimme päättäneet lähteä valokuvailemaan talvisia kuvia ja niitä kyllä saimme. Juoksimme järven jäälle ja sormet kohmeessa nappaisin muutaman mukavan otoksen, jonka jälkeen palasimme kovaa vauhtia autolle siemailemaan lämpimää kahvia.
Ehdottomasti yksi ikimuistoisimmista valokuvaushetkistä! 🙂

Oittaan kuvat otin vielä vanhalla kamerallani, mutta 2016 alkuvuodesta ostin itselleni ihka oikean täysikennoisen kameran ja olin onneni kukkuloilla! 🙂

Opiskelin 2015-2016 valokuvaajan tutkintoa, mikä oli yksi elämäni parhaimpiä päätöksiä. Koulutehtävät oli mielenkiintoisia ja sai välillä kokeilemaan jotakin sellaista, mikä ei yleensä olisi itselleni ominaista. Alla oleva kuva on taidevalokuvauksen tehtäväni, ennen julkaisematonta materiaalia. Annoin teokselle nimeksi maanantai.

dsc_0023paallekkainen3-2

Kontaktikuvausluennot olivat hurjan hauskoja. Innostuin kuvailemaan tuntemattomia ihmisiä kaduilla. Aurinkoinen Helsinki ja ihmiset olivat yllättävän suostuvaisia kuvattaviksi. Ihana ihana Helsinki! 🙂

Tuotekuvaus oli myös kivaa. Olin ostanut ensimmäisen käsisalamani ja oli mielenkiintoista kokeilla erilaisia valaistuksia saman tuotteen kanssa. Kokeilin myös valomaalausta jouluvaloilla ensimmäistä kertaa.

Pääsimme kuvailemaan studiolle henkilökuvia. Yksi parhaimmista hetkistä koko vuotena valokuvausopinnoissa! 🙂 Innostuin myös kotona kokeilemaan henkilökuvausta. Mieheni joutui tietysti malliksi. Ja nautti joka hetkestä. 😀

DSC_3157 (2).jpg

Kevät koitti ja elämässämme oli aika antaa uusien tuulien puhaltaa. Olin pitkään kokenut, ettei sen hetkinen työpaikkani tuntunut enää hyvältä ja Espoo ei tuntunut meistä ollenkaan kodikkaalta. Mietimme muuttoa Turkuun tai Helsinkiin. Kävin jopa Turussa työhaastattelussa ja olisin saanut kyseisen paikan. En tiedä tarkalleen mitä sitten oikein tapahtui, mutta yhtäkkiä huomasimme irtisanoneen asuntomme Espoossa ja seuraava osoitteemme olikin Jyväskylässä. Joskus on vain tartuttava yllättävään tilaisuuteen ja uskon vahvasti siihen, että näin oli tarkoitettu. 🙂

Erityisesti kesän aikana tuli kuvailtua paljon, suurimmaksi osaksi lapsia ja perheitä.
Nautin tuosta ajasta suuresti. Tutustuin uuteen kotikaupunkiini ja sain tehdä sitä mitä eniten rakastan – valokuvausta. ❤

dsc_3858mvleima

Viimeisellä valokuvausluennolla opiskelimme ruokakuvausta. Tuon päivän päätteeksi valmistuimme. Samaan aikaan tuntui uskomattoman hienolta, mutta myös haikealta.
Lähtisin opiskelemaan valokuvausta uudestaan koska tahansa.

Ihanimpia hetkiä kesällä oli matka Ahvenanmaalle. Jos täytyisi valita vuoden ajalta yksi hetki, jolloin olen tuntenut oloni kaikista rentoutuneimmaksi ja onnellisimmaksi, olisi se hetki Ahvenanmaalta, kun istuimme mieheni kanssa rantakallioilla auringon laskiessa.

Yksi jännittävimmistä asioista valokuvaukseen liittyen oli syksyllä, kun pääsin kuvaamaan elämäni ensimmäiset häät. Tuo päivä oli todella mukava ja alkujännityksen jälkeen huomasin vain nauttivani valokuvauksesta suunnattomasti. Ensimmäiseksi hääkuvaukseksi tuo päivä sujui mielestäni hyvin. Kiitos täytyy myös antaa erittäin huomaavaiselle hääparille sekä kaasoille ja bestmanille. En malta odottaa, että pääsen kuvaamaan seuraavia häitä.

Luonnollisesti vuoden aikana on tullut kuvailtua hyvin paljon Saraa.

dsc_0462leimadsc_0628leima

Syyskuussa aloitin työt uudessa työpaikassa, missä saan nyt työskennellä toukokuun loppuun saakka. 🙂
Syyslomalla vierailin Helsingissä ja kuvailimme syyskuvia ystäväni kanssa.
Kävin myös moikkaamassa vanhoja työkavereitani ja ihania lapsia edellisessä työpaikassani. Syksy sujui värikkäissä merkeissä lenkkeillen Jyväsjärven rannoilla.
Sain myös lapsuudenystäväni kyläilemään luoksemme pitkästä aikaa.

dsc_9591mvleima

Marras- joulukuu sujuikin joulua odotellessa. Aloitin sen tänä vuonna tavallista aiemmin, sillä marraskuun pimeys veisi muuten voiton, joten oli ihanaa laittaa jouluvaloja ja tunnelmoida pimenevissä illoissa. Väsymystä on silti ollut paljon pimeydestä johtuen.

Joulun vietimme tänä vuonna poikkeuksellisesti rauhallisissa merkeissä kotonamme Jyväskylässä. Paras ystäväni tuli myös meille ja siinä me olimme, koko pieni perheemme yhdessä.

Vuosi 2017 on alkanut lumisesti. Tällä hetkellä katselen ikkunasta Jyväsjärven jäällä retkiluistelevia ihmisiä. Mahtavaa, kun pääsee koiran kanssakin jäälle temmeltämään.
Hain myös muutama päivä sitten itselleni kuntosalijäsenyyden. Nyt loppui kotona murjottaminen ja pimeydestä valittaminen! Kevättä kohti mennään!

Oikein oikein paljon kaikkia ihania asioita, onnea ja rakkautta vuodelle 2017!

Terkuin,
Paula

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s